Wat is Artsplanner?

Iedereen is wel eens patiënt. Met Artsplanner maakt u afspraken direct in de agenda van een zorgverlener. Zo vindt u ieder moment van de dag een zorgverlener op basis van beschikbaarheid, verzekering, locatie, taal en geslacht. Uw favoriete zorgverleners staan bovenaan, u kiest zelf een geschikt moment en of u een herinnering wilt ontvangen. Uw afspraak wordt direct bevestigd met een digitale uitnodiging en een routebeschrijving.

Per jaar worden in Nederland 160 mln. zorgafspraken gemaakt. Zo kost agendabeheer voor zorgverleners straks nog maar een fractie van de tijd.

Betrouwbaar, eenvoudig en snel – zelf je zorg plannen, dat is Artsplanner.nl

Korte omschrijving initiatief

Het initiatief Artsplanner bestaat uit een (online) e-health platform voor zorgconsumenten waarmee betrouwbaar, eenvoudig en snel afspraken met zorgverleners gepland kunnen worden. Zo wordt de doelmatigheid van dienstverlening aan verzekerde patiënten vergroot binnen het domein e-health. En niet alleen wij zijn enthousiast over dit initiatief, maar ook ziekenhuizen, artsen, patiënten (in onze omgeving) en toekomstdenkers. Hoe wij dat weten? Dat hebben we gevraagd. Voor een inspirerend filmpje bekijk artsplanner.nl of http://vimeo.com/67759526 (geluid aan).

Wat wij patienten bieden

Wij bieden patiënten één vertrouwde omgeving voor het vinden, plannen en organiseren van zorg. Waar men een geschikt moment kan kiezen op basis van toegangstijd, verzekering, locatie, taal en geslacht en in een later stadium kwaliteit. Want kwaliteit en inzicht is uitermate relevant voor patiënten. Onderzoek onder verzekerden toont aan dat minimaal 85% het belangrijk vindt geïnformeerd te worden over kwaliteits- en prijsverschillen tussen zorgverleners. En maar liefst 80% geeft aan liever naar een kwaliteitsziekenhuis te gaan voor een specifieke behandeling waar men snel terecht kan. Een patiënt of familielid wil inzicht in de voor hem of haar beschikbare zorg en wil controle. Daarnaast wordt inefficiency direct zichtbaar en maken we zo samen beter gebruik van de beschikbare zorg. 

Onze visie

Zorgverleners kunnen makkelijk worden aangesloten. Beschikbare capaciteit wordt ingelezen uit de informatiesystemen (HIS, ZIS of EPD) middels bestaande koppelingen. Deze gegevens worden gevalideerd, gecategoriseerd en ontsloten. Een zorgverlener of praktijk heeft een eigen profiel en gegevens kunnen altijd worden gewijzigd. Per afspraak type kan een protocol worden aangemerkt. Patiënten loggen in op Artsplanner via DigiD of OAuth. Zij komen direct in een eigen omgeving met een overzicht van historische afspraken en laatst bezochte zorgverleners. Wanneer het systeem benodigde gegevens mist dan wordt hier om gevraagd. Een patiënt zoekt met filters de juiste zorgverlener en klikt hierop. Een afspraaktype, datum en tijd wordt gekozen. Na het selecteren wordt in een aantal stappen de afspraak vastgelegd. Protocollaire instructies of intake vragen worden getoond. Er wordt middels Vecozo gecontroleerd of de patiënt voldoende verzekerd is.

Na het maken van de afspraak ontvangt de patiënt een bevestiging per email of SMS met een digitale uitnodiging voor in de agenda en een routebeschrijving. Als een afspraak moet worden gewijzigd kan dat tot 24 uur voor een afspraak direct online. Na de afspraak krijgt de patiënt een beoordelingsverzoek.

Artsplanner is van waarde, omdat:

 • Het balans brengt tussen aanbod en vraag in de zorg (i¬¬nefficiëntie reduceren)
 • Beschikbaarheid van de zorg is 24/7 inzichtelijk, dus ook buiten kantooruren
 • Alle gemakken van digitaal werken (een eigen omgeving, gegevens eenmaal invoeren)
 • Ingevoerde gegevens valideren met als doel minder fouten (zoals NAW, Vecozo en BIG)
 • Minder vergeten afspraken door bijvoorbeeld een digitale uitnodiging en/of SMS
 • In een later stadium aanbieden van kwaliteitsinformatie.

In de kern biedt Artsplanner duidelijke en herkenbare voordelen voor patiënten, zoals:

 • Makkelijk zorgverleners vinden o.b.v. toegangstijd, verzekering, locatie, taal en geslacht
 • Zelf direct een afspraak maken (en wijzigen) – snel, en zonder tussenkomst van de assistent
 • Voor u zelf, of als voor iemand anders moet zorgen zoals uw kinderen, buren of ouders
 • Herinnering per email/SMS, digitale uitnodiging voor in de eigen agenda en een routebeschrijving
 • U weet direct of deze zorg bij deze zorgverlener wordt vergoed

Artsplanner creëert ook duidelijke voordelen voor zorgverleners, namelijk:

 • Het verhogen van patiënt tevredenheid door betere kwalitatieve dienstverlening
 • Inzichtelijker maken van patiëntenstromen en procesverbeteringen realiseren
 • Het voorkomen van no-shows door reminders
 • Het kunnen afnemen van protocollaire of intake vragen voor het consult
 • Geen (vaste) patiënten verliezen aan andere zorginstellingen (u bent altijd bereikbaar)
 • En het significant reduceren van kosten in het zorgproces (plannen, assistenten en secretaresses)

Kortom: Betrouwbaar, eenvoudig en snel – zelf je zorg plannen, dat is Artsplanner.nl

Vind uw zorg en maak een afspraak online